Buchta ze strouhaného těsta plněná tvarohovým krémem.
INGREDIENCE :
Náplň
3 ks tvaroh
4ks bílek
3 ks žloutek
300 g cukr krupice
1 lžíce solamyl
Těsto
150 g cukr krupice
400 g hladká mouka
30 g kakao
1 ks prášek do pečiva
3 lžíce mléko
1 ks žloutek
1 kostka Hera
POSTUP :
Všechny ingredience smícháme dohromady. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a dáme do mrazáku asi tak na 30 minut ztvrdnout.
Zatím si připravíme náplň. Smícháme tvarohy, cukr, žloutky a solamyl. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do tvarohu a opatrně zamícháme.
Když je těsto zmrzlé, vyndáme 1 část a nastrouháme ji na plech na pečící papír rovnoměrně. Na to dáme všechnu tvarohovou náplň. Na ni nastrouháme druhou čát těsta.
Pečeme v předehřáté troubě asi při 160°C, 40 minut.
Používáme vyšší plech.