Nadívané vepřové kapsy

Napsal CLUB ZDRAVÍ A POHODY (») 12. 1. 2011 v kategorii OBLÍBENÉ RECEPTY, přečteno: 3436×
recepty/nadivana-kapsa.jpg

Vepřové kapsy plněné ochuceným hovězím masem.

Ingredience ( pro 4 osoby ) :

1,5 ks cibule

4 plátky vepřové pečeně bez kosti

vývar dle potřeby

sůl, pepř

Nádivka :

0,5 dl červené víno

200 g mletého hovězího masa

4 plátky bílé veky

1 vejce

5 stroužků česneku

1 menší cibule

50 g anglické slaniny

2 lžičky sardelová pasta

pepř a sůl dle chuti

POSTUP :

Plátky masa očistíme, naklepeme, potřeme olejem z obou stran osolíme a necháme v chladu odležet.

Cibuli oloupeme a krájíme na silné proužky.

Nádivka :

Cibuli a česnek jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a plátky veky namočíme do vývaru. Na pánvi rozškvaříme saninu, na které necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a směs za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme víno, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Vychladlou masovou směs ochutíme sardelovou pastou a spolu s namočenou vekou a vejcem propracujeme v hladkou nádivku.

Odleželé plátky masa naplníme nádivkou, spojíme jehlami a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Orestované kapsy i s výpekem vložíme do pekáčku vyloženého cibulí, vše podlejeme malým množstvím vývaru a v předehřáté troubě pečeme do růžova. Během pečení maso občas přeléváme výpekem.

Nadívané vepřové kapsy podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem, vhodným doplňkem je i zeleninový salát.

Převzato z : http://recepty.vareni.cz/

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a čtyři