Vepřové kapsy plněné ochuceným hovězím masem.
Ingredience ( pro 4 osoby ) :
1,5 ks cibule
4 plátky vepřové pečeně bez kosti
vývar dle potřeby
sůl, pepř
Nádivka :
0,5 dl červené víno
200 g mletého hovězího masa
4 plátky bílé veky
1 vejce
5 stroužků česneku
1 menší cibule
50 g anglické slaniny
2 lžičky sardelová pasta
pepř a sůl dle chuti
POSTUP :
Plátky masa očistíme, naklepeme, potřeme olejem z obou stran osolíme a necháme v chladu odležet.
Cibuli oloupeme a krájíme na silné proužky.
Nádivka :
Cibuli a česnek jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a plátky veky namočíme do vývaru. Na pánvi rozškvaříme saninu, na které necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a směs za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme víno, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Vychladlou masovou směs ochutíme sardelovou pastou a spolu s namočenou vekou a vejcem propracujeme v hladkou nádivku.
Odleželé plátky masa naplníme nádivkou, spojíme jehlami a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Orestované kapsy i s výpekem vložíme do pekáčku vyloženého cibulí, vše podlejeme malým množstvím vývaru a v předehřáté troubě pečeme do růžova. Během pečení maso občas přeléváme výpekem.
Nadívané vepřové kapsy podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem, vhodným doplňkem je i zeleninový salát.
Převzato z : http://recepty.vareni.cz/